Sada kalibrovaných teplomerov a teplomera s vlhkomerom podľa požiadavky HACCP, vhodná na meranie teploty v kuchyniach reštaurácií, jedálňach, pri výrobe potravín…
Zákonná povinnosť pri monitorovaní teploty skladovaných surovín a potravín v zariadeniach spoločného stravovania, v pekárenskej a cukrárenskej výrobe, v potravinárskom priemysle a pod.
Zákon o metrológií č. 157/2018 Z. z. zaraďuje teplomery používané v zariadeniach spoločného stravovania, pri skladovaní a výrobe potravín medzi POVINNE KALIBROVANÉ MERADLÁ.
Podľa vyhlášky 533/2007 o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania musí byť teplota v každej chladničke/mrazničke a v sklade monitorovaná povinne kalibrovaným meradlom.
Sada obsahuje kalibrované teplomery a teplomer s vlhkomerom podľa požiadavky HACCP, a to :
- 1 ks – teplomer do chladničky TFA 14.4000- Kalibrácia v bodoch 2 a 10 °C
- 1 ks -teplomer do mrazničky TFA 14.4000- Kalibrácia v bodoch: -18 a -22 °C
- 1 ks – vlhkomer s teplomerom Standard T165 do suchého, chladného skladu alebo chladničky – Kalibrácia v teplotných a vlhkostných bodoch: 4, 10, 30 °C / 30, 50, 90 %
- V cene sú zahrnuté aj 3 ks certifikátov o kalibrácii a evidenčná karta meradla
- Kalibrácia je vykonaná akreditovaným kalibračným laboratóriom spĺňajúcim normu ISO/IEC 17025:2017 a normu ISO 9001:2015